Okulda Maske Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar

16.10.2020 444

Kişisel Koruyucu Malzeme Kullanımı Tüm öğretmenler, veliler, çalışanlar, ziyaretçiler ve öğrenciler okulda bulundukları süre içinde maske takmak zorundadır.

Maske Kullanımı

• Maskeye dokunmadan önce, eller su ve sabun ile temizlenmeli; su ve sabuna erişimin olmadığı durumlarda alkol bazlı bir el antiseptik kullanılmalıdır.

• Maskede delik vb. hatalı durumun olup olmadığı incelenmelidir.

• Maske metal şeridin olduğu taraf üstte olacak şekilde kullanılmalıdır.

• Maskenin doğru tarafının dışarıya baktığından emin olunmalıdır.

• Maskenin alt kısmı aşağı doğru çekilerek ağız ve çene kapatılmalıdır.

• Nefes aldığımızda kenarlardan hava sızıntısı olmadığına emin olunmalıdır.

• Maskenin yanında koruyucu, gözlük kullanılan durumda gözlükte buğulanma oluyorsa maskenin yüze tam olarak oturması sağlanmalıdır.

• Kullanımdan hemen sonra tek kullanımlık maske biyolojik risklere özel kapalı bir atık kutusuna atılmalıdır. Tüm öğrenci ve çalışanlar yanlarında yedek maske bulundurmalıdır.

• Tekrar kullanılabilir ibaresi olan maskeler saklama ve temizlik şartlarını karşılayacak şekilde saklanmalı, kullanım süresi dolanlar biyolojik risklere özel kapalı bir atık kutusuna atılmalıdır.

• Maskeye dokunduktan veya attıktan sonra eller su ve sabun ile temizlenmeli, su ve sabuna erişimin olmadığı durumlarda alkol bazlı bir el antiseptiği kullanılmalıdır.

• Maskenin dış yüzeyi ile temas edilmemeli; temas edilmesi durumunda eller su ve sabunla yıkanmalı veya el antiseptiği kullanılmalıdır.